10+ De geboorte van een boek – De Lantaarnaansteker/ De jongen op het dak (lezing)

WAAROVER? Hoe wordt een boek gemaakt?
HOE? Vertellen, voorlezen, tonen van foto’s en objecten
VOOR WIE? Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar
MATERIAAL? beamer, projectiescherm, micro (enkel bij grote groepen)

In deze lezing voor kinderen van het basisonderwijs (10-12 jaar) vertel ik hoe verhalen in mijn hoofd ontstaan. Waar haal ik mijn inspiratie? Hoe maak ik van vele ideeën één verhaal? Wat is er belangrijk in een verhaal? Eens het verhaal in mijn hoofd zit, moet het er natuurlijk ook weer uit. En als het opgeschreven is, is het nog steeds geen boek. Wat doet de uitgever? En wie maakt de tekeningen? Hoe wordt het boek gedrukt? Samen ontdekken we de weg die een verhaal aflegt, van in mijn hoofd tot bij de lezer. Fragmenten en illustraties uit De Lantaarnaansteker en/of De jongen op het dak, begeleiden de lezing.