15+ De kleuren van het getto (tentoonstelling)

WAAROVER? Holocaust, getto van Warschau, Joodse opstand, opkomen tegen onrecht, individuele verantwoordelijkheid
HOE? Een reizende tentoonstelling met historische informatie en illustraties en teksten uit het boek
VOOR WIE? Scholen, bibliotheken, boekhandels, culturele centra, …
MATERIAAL? wordt afgesproken

De tentoonstelling brengt niet alleen illustraties en teksten uit het boek, maar kadert deze ook in hun historische context en zet aan tot nadenken. Over onrecht en individuele verantwoordelijkheid, over niet opgeven, over hoop en over opkomen voor jezelf. De Joodse Holocaustoverlevende Elie Wiesel zei, bij het in ontvangst nemen van de Nobelprijs voor de Vrede: ‘There may be times when we are powerless to prevent injustice, but there must never be a time when we fail to protest.’ Dit citaat is niet alleen het motto van het boek, maar ook van de tentoonstelling en de bijhorende educatieve map.

Organiseert u een projectweek over vrede, herinneringseducatie of jeugdliteratuur? Of wilt u uw leerlingen of bezoekers  ook op een andere manier bij het boek en/of het thema betrekken en hen laten nadenken over onrecht en geweld?

De tentoonstelling is makkelijk opstelbaar en kan uitgeleend worden! Een  educatieve map (2e en 3e graad SO) bij de tentoonstelling en/of het boek is eveneens op aanvraag beschikbaar.