Wat maakte dat ik meer bij de Deutsche Wehrmacht hoorde dan bij het US Army? Maar dat gold natuurlijk ook omgekeerd. Was ik Duitser? Of Amerikaan? Waarom moést ik kiezen? Ik zat gevangen tussen twee werelden waarbij ik allebei hoorde. Waarbij ik allebei ooit had gehoord…

1944. De tweede wereldoorlog loopt op zijn laatste benen. Maar dan beslissen de Duitsers om een geheime operatie uit te voeren. Duitse soldaten zullen in Amerikaanse uniformen de linies infiltreren. Sebastian wordt uitgepikt om deel te nemen aan de operatie. Maar het contact met de Amerikaanse soldaten brengt hem in verwarring. Want hij is niet alleen Duitser, hij is ook Amerikaan.

De Hond van Roosevelt is meer dan een confronterend oorlogsverhaal. Het is ook het verhaal van een jongen die gevangen zit tussen twee culturen, op zoek naar zijn identiteit.


Uitgeverij Averbode
Voor jongeren vanaf 15 jaar.

Fragment
Recensies

Nominaties

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2008-2009

De Hond van Roosevelt verscheen ook in een editie voor jongeren die Nederlands leren! Moeilijkere woorden of zinsconstructies worden in makkelijkere taal uitgelegd en achteraan in het boek vind je een Nederlands-Franse woordenlijst. Ook deze uitgave verscheen bij uitgeverij Averbode.