De laatste reis

Hannah wordt samen met haar moeder opgepakt en gedeporteerd. Ze weten niet waarom en hebben geen idee waar ze heen gaan. Na een verschrikkelijke treinreis in een goederenwagon vol mensen komt ze aan in een concentratiekamp. Omdat het donker is, moet Hannah van haar moeder vluchten. Ze verschuilt zich in een grote opslagplaats en wacht tot haar moeder haar komt zoeken. Maar hoe lang zal dat duren?Het verhaal van Hannah gaat niet alleen over het overleven in een concentratiekamp, maar ook over doorzettings-vermogen en hoop.

Het verhaal van de Holocaust

Wat is de Holocaust? Waarom wilde Hitler alle Joden in Europa doden? Wat zijn getto’s? In dit boek lees je alles over de Tweede Wereldoorlog. Op een eenvoudige maar volledige manier wordt uitgelegd hoe Hitler aan de macht kwam en hoe de nazi’s Joden en andere bevolkingsgroepen vervolgden. Je komt ook te weten hoe de gevangenen in concentratiekampen probeerden te overleven.

In heldere taal vertelt Aline Sax over de geschiedenis van de Holocaust en waarom we die gruwelijke feiten nooit mogen vergeten.

Clavis
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Fragment
Recensies

Nominaties
Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen 2011-2012
Thea Beckmanprijs 2012